måndag 13 april 2015

Löparhunden min

För en tid sedan skrev jag om att Candy inte vill komma med på löprundor med mig längre. Jag berättade detta åt veterinären när vi var där för två veckor eftersom jag var orolig för att Candy skulle ha ont någonstans men veterinären kunde inte hitta någonting (förutom skendräktigheten som hon fick medicin för) och alla Candys värden var ok. 

Idag testade jag igen att ta med Candy på en kort löprunda men nej. Efter 1 kilometer ville hon hem och då var det bara att vända. Vi har en mycket envis hund och jag tänker inte tvinga henne om hon inte vill springa. Även om det är tråkigt att springa utan hund! Hon har ju varit min löparkompis i flera år! 

Jag ska ännu testa med en hundmassage åt Candy för att se om det skulle hjälpa men annars får hon gå i pension från löpningen! I sommar kan hon säkert komma med på sådana rundor där hon kan vara löst men in i stan funkar ju inte det så då får det bli promenader istället. 

Får Candy välja själv så kurar hon helst ihop sig på en filt/fårskinn med oss i soffan. Har aldrig sett en hund som myser på det sättet som hon gör! Får nog ändra smeknamnet från löparhunden till myshunden!

2 kommentarer:

  1. Nåmen Candy myshunden <3 Jag har ibland också jättesvårt att få med Elmeri ut på längre saker. Speciellt om det är dåligt väder. Ibland glömmer jag liksom bort att han inte alltid vill komma med mig på längre grejer. Vi ger oss iväg och sen börjar han "vägra" vid första korsningen och det är nästan omöjligt att få honom att gå längre. Han sätter på bromsen. Han har i och för sig alltid varit sådan! Jätteenvis! Lite underligt att Candy ändå förr har gillat att vara med? Jag skulle säkert också ha blivit orolig om det plötsligt ändrar. Det var alltså därför hon hade struten och sånt tidigare? Söt och mysig är hon hur som helst :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo hon hade struten + hormonmedicin + antibiotika för att få bort skendräktigheten. Ja det är det som är så konstigt hur en hund kan gå från att älska att springa till att inte alls vilja komma med... Men å andra sidan har hon alltid varit så att hon plötsligt får en idé och så gör hon precis som hon vill :D Har nog varit ganska orolig för att hon ska ha ont någonstans men är lite lugnare nu när veterinären inte hittade något fel :)

      Radera