måndag 27 april 2015

Kyrönjoki halvmarathon

I lördags bestämde jag mig efter ganska om och men för att springa halvmarathon i Kyrönjoki. Jag hade väldigt svårt att bestämma mig för om jag skulle springa eller inte, både för att jag egentligen hade återhämtningsvecka men också för att vi var bjudna å 60 års kalas på eftermiddagen/kvällen så tidsschemat var tajt. Men kl. 9.30 på lördagmorgon bestämde jag och pappa oss till sist för att delta och kl.10.15 var vi på väg. Jag skulle springa halvmarathon och pappa kvartsmarathon. 

Redo för start

Hade bestämt att ta loppet som ett bra träningspass och inte gå ut för att maxa. Satsade på att hålla under 05:00min/km så att sluttiden skulle bli 1.45 ungefär och på så sätt skulle jag få till ett långpass i riktigt bra fart. Det kändes konstigt att åka till ett lopp med den här inställningen. Jag brukar ju vara jätte nervös före alla lopp men nu kände jag mig hur lugn som helst. kände ingen press allas och såg bara framemot att få springa!

Strax före startskottet gick. Bild härifrån

Startade helt enligt plan och höll precis under 04:50min/km de första 5 kilometerna. Vädret var verkligen perfekt, soligt, vindstilla men ändå inte för varmt. Jag njöt av att få springa ett lopp igen och dagsformen kändes också riktigt bra. Hade inte ont någonstans, kände mig pigg och efter första fem kilometerna började jag saktade men säkert öka farten. Det kändes så bra att springa att jag inte villa hålla tillbaka. Ända fram till kilometer 18 höll jag sedan mellan 04:30-04:40min/km och jag kan bara beskriva känslan som underbar. Fick lite ont i sidan en stund och även lite i höger axel (spänner alltid höger axel lite för mycket av någon anledning) men allt det här välkomnade jag. Så här har jag alltid känt under halvmarathon/marathon och jag vet att det går över efter någon kilometer. Koncentrerade mig istället på det som kändes bra, till exempel så hade jag pigga ben och en lugn andning. Jag njöt så mycket av att få tävla igen med allt det innebär och märkte hur mycket jag har saknat att kunna delta i lopp. Njöt av mina egen löpning och av att få heja på andra löpare som jag kände igen!

Man sprang två varv och efter första varvet låg jag trea i min klass. Några kilometer in på andra varvet såg jag ryggen på den dam som hade legat etta första varvet och efter en liten fartökning gick jag om. Höll den här placeringen till slut och blev två i damklassen och fick en fin pokal med mig hem. Så kul! 

Glad efter målgång!

Min tid blev 1h38min28sek och även om jag var några minuter från mitt eget rekord så är jag super nöjd över lördagen! Bra formbesked och ett jätte roligt lopp!


4 kommentarer: