tisdag 31 december 2013

Nyårsspinning!!! Och ett "långpass"

Idag var jag lika förvånad som igår när väckarklockan ringde, varför ska jag stiga upp på min lediga dag? Tog ett par sekunder före jag kom ihåg att Cessi skulle hämta mig 6.30 för ett spinningpass.


Väl på gymmet möttes vi av nyårsmusik, en spinninginstruktör i långklänning och högklackat, bubbel och tomtebloss! Så härligt och absolut ett av de roligaste spinningpassen hittills! 

Instruktören Pia i långklänning


I söndags beklagade jag mig åt Cessi att ja missar alla inplanerade långpass nu när höften strular. Snäll som hon är så ställde hon upp som sällskap på ett annorlunda långpass. Efter den 30minuter långa spinningen fortsatte vi med 15 minuter rodd och sen avslutade vi med 45 minuter på varsin crosstrainer. Tadaa!! 90 min konditionsträning och i dagsläget räknas det som ett långpass! Jag har varit mest orolig för hur grunduthålligheten ska påverkas av löpvilan, snabbheten hinner jag nog få senare under våren bara konditionen är i skick. Orkar jag dra liknande pass som idag under hela löpvilan så ska det nog gå att upprätthålla konditionen också. Jag var säker på att 45 minuter på crosstrainer skulle vara döden, vanligtvis är jag uttråkad efter 5 minuter men med rätt sällskap och en podcast i öronen så gick det faktiskt bra! Pulsen steg och svetten rann så nu är jag nöjd. 


2 kommentarer:

  1. Nåmen bra at du hittar alternativa långpasformer :) skidning skulle ju funka om det bara fanns snö...
    Det där med kondisen... jag har nog knappast någon kondis kvar alls efter 2,5 månader... och längre lär löpvilan bli :(

    SvaraRadera