tisdag 11 mars 2014

Tips på hur du utmanar dig själv i din löpträning!

Låt någon annan bestämma över ditt intervallpass!!Jag tycker att jag allt som oftast är bra på att utmana mig själv inom löpningen, jag springer gärna längre och längre och mera och mera men helst inte snabbare och snabbare... Därför gav jag i förra veckan pappa uppgiften att planera in vårens intervallpass åt mig. Idag var det dags för första och jag kan säga att det pass jag sprang idag inte hör till mina favoriter och skulle det inte ha funnits på pappas lista så skulle jag glatt ha sprungit något annat. Passet i fråga var 15 x 400m i farter som jag är lite "rädd" för. För nåt år sedan hade jag en psykisk gräns vid 05:00min/km och i dagsläget ligger den gränsen på 04:00min/km, allt under 04:00min/km känns som en omöjlighet! Men idag fick jag en påminnelse om att det inte är omöjligt. De första intervallerna körde jag visserligen i 04:00min/km men sedan ökade jag och sista gick på 03:48min/km! Var sjukt nöjd efter avklarat pass! Speciellt eftersom det gick snabbare idag än när jag körde samma pass för en månad sedan. Totalt blev det 12 kilometer löpning under dagens pass. 


Hade tydligen fått hem ett gratis nummer av löpartidningen Juoksija och en tidning om årets alla löptävlingar förra veckan men av någon anledningen hade tidningarna hamnat längst under i tidningshögen så jag hittade de först nu. Bra inspiration före ett intervallpass var det i alla fall och jag hittade flera intressanta lopp som jag skulle vilja springa i sommar! 

3 kommentarer:

 1. Var får man tag på tidningen.med alla löptävlingar?kan man beställa den.nån stans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr vet jag inte om den går att beställa men här finns den i elektronisk form: http://www.juoksija-lehti.fi/Tapahtumat/Juoksukalenteri.aspx :)

   Radera
 2. Elller finns dem.i nån sport affär i Vasa?

  SvaraRadera