tisdag 20 oktober 2015

Om att bli trött...Nu kanske jag reagerar extra mycket för att det handlar om marathonlöpning men hur tröttsamt är det inte att träning för det mesta handlar om viktnedgång? Det är artiklar och tips om hur man ska träna för att gå ner i vikt, vad man inte ska träna, vad som bränner mest fett och ger snabbast viktnedgång och jag känner bara SUCK. 

Om man läser just den här artikeln så får man (eller åtminstone jag) intrycket att det är helt onödigt att springa ett marathon för du lär ändå inte bli smal. Men hur är det då med alla andra positiva effekter? Och framförallt: VEM SPRINGER MARATHON FÖR ATT BLI SMAL? Ingen skulle jag påstå. Jag minns när jag började springa och var överlycklig över att ha klarat att springa 8 kilometer för första gången och en pojkkompis kommenterade "varför springer du? Du är ju inte tjock?". Den gången kunde jag skratta bort det men jag har senare också fått kommentarer som att jag inte ser ut som en marathonlöpare, att styrketräning bränner mera fett och så vidare och varje gång skulle jag bara vilja skrika rakt ut eller åtminstone bara gå därifrån. Det är ju inte viktnedgång som ger mig motivationen till att springa 30 kilometer en söndag eller att stiga upp före tuppen för att hinna med ett löppass före jobbet. 

Träning är ju så mycket mera än viktnedgång. Träning är att vinna över sig själv, att klara av nya utmaningar, att uppleva nya platser, att känna sig stark, att känna sig oövervinnerlig, terapi efter en tung dag, energiladdning inför en lång dag... För mig är träning allt det här och framförallt så är det ett sätt för mig att må bra och att ha kul. Skulle aldrig byta ut min löpning för att någon annan träningsform skulle vara bättre för fettförbränningen och jag hoppas att ingen annan byter ut sin favoriträningsform heller, vad den än må vara!! 


1 kommentar:

  1. Sant, sant, sant!
    Jag är galet trött på att allt ska vara så svart-vitt numera och att folk tycks ha så svårt att skilja ur vad som är bra information och vad som rentav är dålig sådan?!

    SvaraRadera