tisdag 4 augusti 2015

Konsten att sänka tempot

En av de första ändringarna i mitt träningsschema är att jag enligt coachen ska springa mina lugna pass långsammare. Har inte fått något tempo att följa utan istället ska pulsen inte komma upp över 150. Medelpulsen på ett lugnt pass ska med andra ord vara ca.145 och det är nog lågt för min del... Brukar ha medelpuls runt 155 på mina lugna pass. 

Igår sprang jag första passet på nya schemat och det var just ett lugnt pass, 8 kilometer med pulsen under 150. Fick hålla koll på pulsen hela tiden för att den inte skulle stiga för mycket och det var nog svårt att hålla ner tempot! Hela passet gick jätte fort för jag koncentrerade mig bara på pulsen hela tiden. Lite jobbigt att hela tiden vara tvungen att kolla på klockan men jag antar att jag ganska snart "lär" mig att springa lugnare och hålla ner pulsen automatiskt. Hoppas jag i alla fall för det är många pass som ska vara lugna! 


 Idag hade jag ett stegrande pass på schemat och det var bara i början som jag var tvungen att kolla pulsen. Sprang direkt jag vaknade och fick en riktigt fin start på den här tisdagen! 

3 kommentarer:

 1. Jag fick instruktionen att hålla pulsen under 130 under lugna pass. Tycker 150 låter högt.. men pulsen är ju väldigt individuell :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj 130? Då skulle jag nog få gå ;) Men jo pulsen är ju individuell och jag har gjort vo2 max test på i ett labb så mina pulsgränser torde vara rätt exakta :)

   Radera
  2. Jo så är det säkert. Och ja, jag får gå om jag ska ha pulsen så låg så jag struntar i det :D

   Radera