måndag 20 juli 2015

Joroinen del 1

Jag tänkte dela upp race reporten i tre delar för annars lär det bli en hel roman i ett inlägg...

DEL 1 - dagen före och simningen
Vi kom till vårt hotell i Hankasalmi på eftermiddagen och väntade in brorsan och hans kompis före vi åkte in till Joroinen. Vi var ute ganska sent med att boka hotellrum så vårt hotell låg ca. 70 kilometer från Joroinen...

Väl framme i Joroinen registrerade vi oss, var på tävlingsinfo, fixade cyklarna, lämnade in T1 och T2 påsen, var på bike check in och på mat. Vi var i Joroinen redan lite före kl.17 och tyckte att vi hade gott om tid men det var så mycket som skulle göras så egentligen fanns det ingen extra tid alls.

Svante och Robbe plockar ihop Svantes cykel

Jag och min fina Felt redo för bike check 

Det var så mycket människor överallt och vi skulle många varv av och kändes det som eftersom T1 och T2 växlingen är ganska långt ifrån varandra så på fredagskvällen kände jag mig riktigt yr och osäker på hur allt skulle fungera under tävlingen.

Försökte memorera vart mina påsar fanns och var min cykel fanns så att det skulle gå smidigare i byten under tävlingen men där och då kändes det som om jag inte kom ihåg något alls. Tror jag var ganska nervös...

Inlämning av T2 påsen (cykel till löp-påsen alltså)

Väl tillbaka på hotellet hann vi bara äta ett sent kvällsmål innan det var dags att sova. Som vanligt inför en tävling sov jag riktigt dåligt och för brorsan var det samma sak så enda som sov gott var Robbe.

Race day
Väckning kl.06.45 och efter att ha tagit med det vi behövde inför dagen så var det dags för frukost. Jag älskar vanligtvis frukost men just då smakade det ingenting. Visste ändå att energin skulle behövas så jag fyllde på med smörgåsar, joghurt med bär och frukt, vatten, juice och kaffe. Skojade med brorsan om att vi kanske skulle fara hemåt istället för mot tävlingsplatsen. Pirr i magen!

Körde våra 70 kilometer till tävlingsplatsen och kände hur jag blev mer och mer nervös. Nervös för att drunkna, nervös för att bli sist men mest nervös för att få punka! Jag hade nog med verktyg och innerslang men det hjälper inte när jag inte övat på att byta ring! Dumt! Tills nästa gång ska jag absolut öva på det, nu fick jag visserligen inte punka men det gick åt massor med energi i onödan till att stressa över en eventuell punka.

När vi parkerat bilen gick vi uppför en liten backe och min puls rusade av den lilla ansträngningen... Där och då tvivlade jag nog på att jag skulle klara av dagen!

Efter att ha pumpat i däcken, kollat cykeln, kollat simstarten, besökt bajamajan, smörjt in mig med solkräm  och dragit på våtdräkten så var det dags att söka sig mot starten. Vi startade med några minuters mellanrum och min startgrupp skulle starta kl.11.10.

 Sista fixet med pulsklockan
Min startgrupp med gröna mössor

Sökte mig långt bak och långt ut till vänster redan i startfållan. Ville ta det lugnt i början och undvika sparkar från andra. Plötsligt hörde jag hur de spelade Loreen - Euphoria och då var jag nog så nära tårar! Jag brukar lyssna på den under sista kilometern på marathon (om man får ha musik vill säga) och det var så fint att få höra den före start! Äntligen kände jag mig lite mindre nervös och istället mera förväntningsfull!

Sim 1,9 kilometer
Pang! Där gick starten. Hittade bra med rum att simma i direkt från start och kunde snabbt ta sikte på den första bojen. Eftersom jag startade nästan sist fick jag simma om istället för att bli omsimmad och jag krockade faktiskt inte in i någon i början av simningen och det var nog så skönt! Jag ville köra mig eget race och det fick jag också. 

Fokuserar på en bra simteknik och är så glad över hur långt jag har kommit i min simning. För ett år sedan hade jag höger arm i gips och före det hade jag aldrig riktigt lärt mig frisim. Men nu! Jag simmar om flera och blir lika förvånad varje gång. Tänk att simningen känns så här fin! Betar av en boj i gången och bara njuter! 

Plötsligt ser jag en orange port när jag tittar upp för att ta sikte på nästa boj. Mål? Japp det är det och där och då tjuter jag ett glädjetjut under vattnet. Jag kommer att klara det! Bara två bojar kvar och även om jag lovat mig själv att inte titta på klockan under simningen så kikar jag. 31 minuter visar den och då vet jag att jag också kommer att klara mitt simmål som var under 45 minuter!

De sista hundra metrarna fram till mål går snabbt och smärtfritt även om det blir lite mera stökigt i vattnet när startgruppen som startade efter oss börjar komma ikapp. Många män som hade bråttom i den klassen men jag klarade mig ifrån att få sparkar på mig. 

 Jag i grön mössa. Foto: Timo Kananoja

Upp ur vattnet och fram till växlingsområdet. Simningen gick på 40min6sek och det är snabbare än vad jag någonsin simmat förut! Jag är så glad här och nu vill jag bara ta mig an nästa del av tävlingen! Bytet gick också bra, hade smörjt in vader och handleder med vaselin och det går ganska lätt att få bort våtdräkten. 

Fram till cykeln och det första jag gör är att kolla att ringarna är hela och det är de! Krånglar lite med flaskan framme på styret före jag får den på plats så att den sitter men sen är jag redo. Hör Robbe som peppar och efter den fina simningen är jag så ivrig att få cykla! Nervositeten är borta och nu vill jag bara köra!!

2 kommentarer:

  1. Jag sitter o läser och ryser med tårar i ögonen. Det e en Sån! känsla att stå där i startfållan. Jag bara väntar på att få uppleva den igen.

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att läsa, väntar ivrigt på följande del! Och stort Grattis!

    SvaraRadera