fredag 15 maj 2015

Veckans spring

Det blev en oplanerad bloggpaus här. Egentligen borde jag ha haft mer tid än vanligt till bloggen eftersom jag har varit ledig i två dagar men för det mesta är det timmarna mellan min morgonträning och jobbet som jag hinner lägga på att läsa bloggar och uppdatera bloggen så när jag är ledig glömmer jag för det mesta att ens starta datorn. 

Men att träna glömmer jag ändå inte och jag har hunnit avklara de intervallpass som jag hade planerat in denna vecka plus ett par distanspass på det. Veckans första intervallpass var 3 x 2 kilometer och det gjorde jag före frukost. Låg på 04:35-04:37min/km under de tre intervallerna och det får räknas som klart godkänt för ett morgonpass. 


I onsdag sprang jag hem från jobbet (eller en omväg hem rättare sagt) genom regn och rusk och ibland var motvinden så stark att det kändes som om jag stod stilla. Var glad över att passet bara var ett distanspass för i den motvinden skulle det ha varit svårt att få till intervaller! 

Veckans andra intervaller sprang jag igår torsdag och den här gången var intervallerna kortare och farten snabbare. Jag körde 2x5x45 sekunder och för att få upp extra mycket fart sprang jag i en svagt sluttande nedförsbacke. Försökte hålla ett tempo på under 04:00min/km på alla intervaller och lyckades på 8/10. Om jag ska lyckas komma bort från mitt bekväma snabbtempo som jag tydligen håller på de flesta sträckor så är det antagligen just den här typen av pass jag behöver mera av. Avslutade passet med 2 kilometer i 04:30min/km och till sist en lugn kilometer som nerjogg.Totalt 11 kilometer. 

Efter att idag har sprungit 15 kilometer distans så är jag riktigt nöjd över löparveckan hittills! Tänkte få in ännu ett distanspass ännu och dessutom fick jag hem min nya cykel idag också så jag hoppas på några kilometer på cykel också före veckan är slut!

2 kommentarer:

  1. Duktigt att få till stånd ett kvalitetspass på morgonen. Sådant är nog bara utopi då det gäller mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ibland har jag inte möjlighet att springa vid nån annan tidpunkt så då funkar det med kvalitet före frukost :)

      Radera