fredag 2 maj 2014

Kalas och träning

I onsdags fyllde sambon år och eftersom han är trilling så blev det trilling-kalas på kvällen! Jag fick äntligen chansen att baka den tårta som jag så länge tittat på: en kitkat tårta:


Hittade dock inte kitkat i en enda butik i Vasa så min version blev med marabou choklad runtom och det gick lika bra!

Före onsdagens kalas och sockerchocken som kalaset innebar så sprang jag 10 kilometer med Candy som sällskap, hade pigga ben men en stel hälsena som lite drog ner på tempot. Har haft stel hälsena i någon vecka nu och eftersom min två veckor långa viloperiod (när jag var förkyld) inte hjälpte så tränar jag på. Det blir lite stelare en stund efter löpning men jag försöker hålla mig till löpning varannan dag och cykling varannan dag så går det bra! Senare idag ska jag till en osteopat också så jag hoppas få hjälp av honom. 


På första maj blev det cykling med Cessi! Vi trampade iväg till Maxmo i motvinden och drömde om den medvind som vi skulle ha på hemvägen. Men nej, när vi svängde om hade vi ännu en sidovind som inte hjälpte alls så det blev 62 kilometer i motvind. Men det gick bra det också och det borde ju bygga starka ben!


På hemvägen blev vi vrålhungriga båda två. Vårt inplanerade mellanmålsstop blev istället första maj lunch i Vassor och med pizza och kyckling i magen cyklade vi nöjda hem igen! Just nu njuter jag verkligen av att få cykla. Hälsenan känns inte alls av under cyklingen och jag hade över vintern glömt bort den frihetskänsla som landsvägscyklingen ger. Dessutom är det ganska lätt att få in många timmar träningstid på cykeln utan att det sliter på benen lika mycket som många timmar löpning gör.

2 kommentarer:

  1. Vilken osteopat går du till? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mikael Bäck på Comfort Salon. Första gången jag var till honom men jag var mycket nöjd!

      Radera