lördag 17 maj 2014

Hejarklacken ute på äventyr!

Idag då jag egentligen skulle ha sprungit 6h så blev det långpass på cykel. Pappa sprang marathon i Seinäjoki och jag och Cessi bestämde oss för att cykla dit och heja på sista biten och sen få skjuts hem av pappa. Det är 80 kilometer en väg så då är det ganska skönt med skjuts hem. Speciellt idag för oh my god vilken vind vi fick kämpa med! Vi hade medvind en väldigt kort sträcka och då gick det fort men i övrigt så hade vi den värsta sidovinden jag någonsin varit med om. Cyklarna kastades till sidan och det gällde att ha tungan rätt i mun för att inte vingla till allt för mycket. 


Skulle jag ha cyklat ensam idag så skulle jag nog ha svängt.. Men med Cessi som sällskap så gör det inte helst något att det blåser, vi hade sjukt kul hela vägen!


Efter dryga 80 kilometer var vi framme och hittade pappa som just var på väg ut på sitt fjärde och sista varv. Vi cyklade med honom hela det varvet för att peppa honom och han gick i mål som tredje man i sin åldersklass!

Kan inte annat än konstatera att det blev en perfekt träningsdag. Många timmar på cykelsadeln på nya vägar och benen kändes starka i vinden. 

2 kommentarer:

  1. Ojoj, jag vet den där sidovinden, man kände den ända in i bilen under de år jag körde sträckan vecka ut vecka in. Cyklade ni förrästen längs med landsvägen hela sträckan? Biten från Ylistaro till Seinäjoki är så otrevlig till synes, jag vet inte om jag vågade cykla längs den. Annars är det ju ganska förträffligt med cykelbana längs med vägen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det gjorde vi. Det var lite otrevligt sista biten faktiskt, bilarna körde nära och hårt!! Men som tur var det bara en kort sträcka, annars finns det ju precis som du säger fina cykelvägar ditåt :) Dessutom är det härligt platt väg för en som inte gillar backar ;)

      Radera