fredag 16 maj 2014

Fot update. Och hästar!

Som jag skrev någon gång tidigare så var jag förra veckan till en fysioterapeut för att få ordning på mina fötter. Eller främst ena foten. Den senaste tiden har skadorna avlöst varandra, det började med höften/ljumsken och sen när det gick om så började foten bråka. Jag har svårt att beskriva problemen i foten eftersom det har varit flera olika typer av smärtor. Ont i hälsenan en tid, ont högra upp på vaden en tid och nu senaste veckorna har smärtan främst suttit nära knölen på utsidan av foten. Dessutom har ankeln känts väldigt instabil. Eftersom problemen har varit olika så trodde jag att fysioterapeuten skulle ha svårt att hitta felet men icke! Han kollade lite när jag gick och tittade sedan på fötterna och såg direkt vad som är fel. Mortons tå heter det. Här kan man läsa om det på engelska. 

Han föreslog stödsulor som lösning på mina problem och jag som alltid varit emot stödsulor höll med helt utan att göra det minsta motstånd. Han förklarade så ingående och tryckte precis där det gör ont (utan att jag sagt var det gör ont) så att jag kände fullt förtroende och släppte på alla mina principer om att inte använda stödsulor. 

I måndags var jag och prövade ut sulorna och nu tar det cirka två veckor innan de är klara. Under tiden så springer jag mindre än vanligt och väääääntar... Längtar så otroligt till att få springa på som vanligt och hoppas på att få vara skadefri framöver! 


Igår hade jag vilodag från träningen och fick göra något som var helt otroligt roligt! Cessi tog med mig och Mimmi ut på en terrängtur på islandshästar! Jag har inte ridit på 5 år och aldrig tidigare på en islandshäst och var en aning nervös före... Men det skulle jag inte ha behövt vara! Hästen jag red var helt underbar och vi red genom skogen och töltade och galopperade på skogsvägar. En oförglömlig eftermiddag!


4 kommentarer:

 1. Det är samma med mitt föhpllande till pronationsstödda skor. Lita på fysioterapeuten som rekommenderar dem eller lita på andra löpare som säger hiva dem? Jag har hållit mig till fysions råd men nog funderar jag ibland vad som är vettigt på riktigt. Hoppas sulorna hjälper!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nog ganska svårt att veta vad som är rätt och fel. Men jag tycker nog ändå att man märker ganska snabbt själv vad som funkar! Sen får man strunta i vad andra säger för alltid finns det någon som ska ha en åsikt.

   Radera
 2. Vilket stalls hästar?

  SvaraRadera