söndag 6 april 2014

Långpass inför ultra

Började söndagsmorgonen med Paris Marathon på tv. Kändes som en perfekt uppladdning inför det långpass som jag hade framför mig. Fick en boost av att se alla löpare, speciellt starten. Kände riktigt hur det pirrade i hela kroppen så som det alltid gör när man står i startfållan med en hel massa andra löpare! Idag ville jag springa ett riktigt långt pass och jag sprang ut till Molnträsket som jag har hört om men aldrig sprungit runt själv. Och det var en jätte fin plats! Skogsväg runt träsket och det var kul med nya omgivningar, har tröttnat lite på mina vanliga långpassrundor.


Candy fick springa löst eftersom det inte var så mycket andra människor ute. En liten stund efter att jag tog den här bilden mötte vi dock två hästar och efter det fick hon vara i koppel. Hästar är inte precis något som Candy ser varje dag så det var lite väl spännande. 


På tal om djur så är jag alltid livrädd att jag ska möta en björn när jag springer på skogsvägar ensam. Samma sak idag och därför sjöng jag en stor del av tiden. 

Jag hade verkligen en fin löpkänsla i kroppen idag. Blev aldrig utan energi och orkade hålla upp höften hela tiden. Det känns så skönt att det verkar som om formen blir bättre hela tiden nu. Idag höll jag 05:28min/km och sprang 30 kilometer och det är ungefär det tempot jag har tänkt hålla på 6h-tävlingen i maj så det blev en bra träning inför det! 

Pigg och glad ännu efter 29 kilometer. Det går bra nu!Lika pigg var Candy. Jag blir ofta överraskad av hur mycket energi det finns i den här lilla hundkroppen. Idag stannade ett par på cykel och frågade om de fick klappa henne och jag berättade att vi skulle springa 30km. De såg ut som om de tyckte att jag var tokig som har med henne men sanningen är nog att hon har bättre kondition än vad jag har. 

I och med dagens långpass har jag sprungit 78 kilometer denna vecka. Det var lite mer än vad jag hade planerat men så länge det känns så här bra i kroppen så är jag glad för alla kilometer jag får ihop före ultran! 

2 kommentarer:

  1. Samma här, fast inte björn utan vildsvin. Brukar försöka göra väsen av mig. Om inte annat inbillar jag mig att de hör mitt flåsande...(?) Haha! :-)

    SvaraRadera
  2. Välkända vyer.. Där har jag nött upp en hel del löparskor efter de där grusvägarna.. Senast då jag sprang där så var det tidigt på lördagsmorgonen då solen steg opp:)

    SvaraRadera