onsdag 3 juni 2015

Triathlonfunderingar

Mina tankar snurrar mycket kring min första riktiga triathlonträning just nu. Jag borde lära mig äta något på cykeln, jag måste lära mig fixa punktering, har jag rätt sadel, vad ska jag köpa för flaskställning osv, osv.

Men en sak som jag inte funderat på förrän i helgen är hur man får bort våtdräkten snabbt och smidigt?? Jag stod och hoppade och slet hur länge som helst före jag fick bort min i söndags! Speciellt svårt vart det att få bort den från vristerna och sånt har jag ju inte tid att kämpa med på tävlingsdagen?

Försökte googla men hittade inga bra tips förutom att dra ner dragkedjan då man springer upp ur vattnet. Någon som har nåt tips?


4 kommentarer:

 1. Snygg våtdräkt du har - färgen :)
  vilken av orcas modeller?

  du ska smeta in vrister, armar etc. med typ vaselin/babyolja eller nåt.
  Pass på att lägg i nacken också. Det är lätt att få skavsår där då man simmar lite längre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är wiggles egna Orca modell, minns int exakta namne! :)

   Tack för tipse! Gissa att vaselin sku va bra :) Du får ge mig massa triathlon tips då vi träffas!

   Radera
 2. Börja skala av dig på överkroppen så fort du kommer ur vattnet, det är lättare att ta av sig dräkten när den är ordentligt blöt. Tänk på hur du har din klocka på armen om du har en, så att den inte sitter utanpå dräkten. Låt mössa och glasögon sitta på annars så har du dem i händerna och de kan vara i vägen, dem sliter du lätt av när du är framme vid cykeln. Det gäller att ta i när våtdräkten ska av och sedan är det bara att trampa sig ur den. Bara köra på när det är tävling. Börja sedan med att ta på hjälmen så du inte glömmer den och blir diskad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de värdefulla tipsen Helena! Vet inte hur jag ska komma ihåg allt på tävlingsdagen! Får nog göra en minneslista tror jag :)

   Radera