torsdag 25 juni 2015

Morgonsim i havet

Igår skrev jag att jag inte tränat på morgonen på snart en vecka och jag inte hade bråttom att gör det heller. Nå gissa vad jag gjorde idag? Morgontränade förstås.

Klockan ringde redan 5.40 och 06.00 hämtade jag upp Cessi för ett simpass utomhus. Det hade regnat och blåst hela natten men passligt till morgonen slutade det regna åtminstone. Det blåste ännu ordentligt när vi kom ut till havet och gick höga vågor (i Vasa mått mätt).


Cessi fick hem sin våtdräkt igår och var i början lite tveksam till idén om att simma utomhus. 


Vi hade tänkt simma rakt ut till en liten ö som finns några hundra meter bort från stranden men på grund av att det blåste så mycket så bestämde vi oss för att simma längs med stranden istället. Till en början var det lite svårt att hitta någon bra rytm i andningen på grund av vågorna men det gick snabbt att vänja sig vid det också! Kände mig så levande när vågorna slog över mig och vi skrattade högt flera gånger bara för att det var så härligt! Nu vet jag att jag klarar av att simma också i höga vågor och det gör mig ännu säkrare på att simningen i Joroinen kommer att gå bra. 


Är så glad att få dela de här träningsupplevelserna med Cessi! Så bra med en vän som hänger med på det mesta, även om det innebär tidig väckning och iskalla tår som idag! 


Vi simmade 1 kilometer före vi avlutade dagens pass och krängde av oss våtdräkterna. En fin och blåsig morgon och frukosten smakade guld efteråt!

2 kommentarer:

  1. oj så härligt! våtdräktan verkar va popp, vi ji mang som har tejde ;)

    SvaraRadera